2012-01-23

Вивчаємо досвід інших областей (Івано-Франківська)

3 жовтня 2006 р. в обласній державній адміністрації відбулось обговорення проблеми взаємодії громадських організацій з органами державної влади при здійсненні знакування туристьких шляхів за участю представників головного управління туризму і культури, служби автомобільних доріг в області, обласного управління лісового господарства, державного управління екології та природних ресурсів в області, УМВС України в Івано-Франківській області, Карпатського національного парку, Національного природного парку “Гуцульщина”, фундації “Карпатські стежки”.
Присутніх також було проінформовано про знакування туристських шляхів у рамках польсько-українського проекту “Співпраця громадських організацій і владних структур з розвитку туризму”. Під час наради заступник начальника управління туризму п. Г.Мельник та голова фундації “Карпатські стежки” п. В.Гутиряк повідомили, що Центральний осередок гірського туризму Польського туристично-краєзнавчого товариства в рамках конкурсу МЗС Польщі виграв грант “Допомога Україні – 2006” (підпроект “Підтримка партнерства суспільних організацій і адміністрацій України в розвитку туризму”). У Польщі було проведене навчання знакувальників нашої, Львівської та Закарпатської областей, виділено кошти на знакування 100 км велошляхів і 200 км – пішохідних (на три області). Вони наголосили на необхідності використання іноземного, зокрема польського, досвіду при організації та проведенні знакувальних робіт.
На нараді також підіймались наступні питання:
- дозволу на використання дорожних знаків, придорожних стовпів, споруд тощо для встановлення туристських знаків;
- сприяння керівництва природоохоронних об’єктів і управління лісового господарства в області у погодженні схем нових туристських шляхів;
- виконання Програми розвитку мережі пішохідних туристських маршрутів.
Учасники наради погодились, що для вирішення конкретних проблем, пов’язаних із знакувальними роботами, необхідно затвердити єдину систему знакування для області. Розроблену нашими фахівцями Інструкцію зі знакування у найближчий час буде узгоджено зі всіма зацікавленими органами влади, після цього буде прийнято розпорядження голови обласної державної адміністрації, яким планується затвердити склад обласної комісії фахівців зі знакування туристських маршрутів (шляхів) та Інструкцію зі знакуванню, яка стане єдиним стандартом для знакувальних робіт в Івано-Франківській області.

Немає коментарів:

Дописати коментар