2014-07-23

Фестиваль "Борщик в глиняному горщику"

16 серпня 2014 року у рамках проекту "Відродження Українських Кулінарних Традицій" відбудеться Перший Всеукраїнський кулінарний фест-квест "Борщик в глиняному горщику".


Українська народна кухня – культурна спадщина українців, здобуток, яким ми пишаємося і не збираємося забувати. Вона створювалася впродовж багатьох віків, тож відбиває історичний розвиток українського народу, звичаї, культуру й традиції.

Візитівкою народної кулінарії без перебільшення можна назвати червоний, затовчений сальцем пахучий БОРЩ. А якщо пригадати борщик бабусин – щойно з печі, з глиняного горщика…
Мета Фесту-Квесту: вивчення традицій, правил приготування, рецептури, регіональних особливостей борщотворення, популяризація і реанімація культурних традицій Полтавського регіону.

Куратор – етнолог, керамолог, історик, кандидат історичних наук, дослідниця традицій використання глиняного посуду в культурі харчування українців – Олена Щербань.



Як взяти участь у фестивалі «Борщик в глиняному горщику»?
Необхідно не пізніше 1 серпня 2014 року зареєструватись, надіславши свої контакти на е-mail: tsp.2013.go@gmail.com та отримати подальші інструкції на електронну пошту.

Для велосипедистів спеціальна пропозиція:


Як доїхати?
1. Зелена садиба “Лялина світлиця” (Опішня, вул. Партизанська, 19)
2. Зелена садиба “Старий хутір” (Опішня, вул. Ватутіна, 15).

Візьміть участь у Фестивалі «Борщик у глиняному горщику» - і ми разом відтворимо кулінарний процес приготування БОРЩУ в печі за бабусиним рецептом!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар